ZOOcamp: inschrijven voor het wildste kamp van Nederland

Kids van 9 tot en met 11 jaar kunnen iedere zomer een nachtje in de Diergaarde blijven slapen! ZOOcamp heet dat.

Om half 5 staat een team enthousiaste vrijwilligers klaar om de kinderen naar de kampeerplaats te lijden. Eenmaal aangekomen, moet iedereen gelijk de handen uit de mouwen steken! Want als je in een dierentuin wil kamperen, moet je natuurlijk wel een poeploos-verblijf hebben…… Als onze verzorgers in opleiding klaar zijn, mogen ze wat lekkers eten bij een barbecue.

Daarna begint ZOOcamp eigenlijk pas. Als de duisternis begint te vallen, mogen de kinderen zelf verrijkingsmateriaal maken. Van gevulde dennenappels tot lekkere worteltjes! Dan, als het totaal donker is, begint een speurtocht……zonder zaklantarens! Maar waarom gebeuren er van die rare dingen…..?

PANG PANG PANG, is het geluid dat je waarschijnlijk ’s ochtends om 6 uur zult horen. Een vrijwillger (gewapend met koekenpan en pollepel) maakt iedereen wakker. Het ontbijt moeten even wachten, want de dieren staan waarschijnlijk al te wachten! Pas als de hongerige bekken gevuld zijn, komen de kinderen aan de beurt. Dan doen we nog één, geheim iets. Dat vertellen we nog even niet! Om half 10 zijn we klaar.

e-tickets

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *