WinterNieuws

Vanaf 7 december kun je de coolste PoolAvonturen beleven in Blijdorp. 
Klim, glij en klauter over ijskappen van de Zuid- naar de Noordpool. 
Ben jij sneller dan de grootste kampioen in de sneeuw, de ijsbeer of durf jij onder 
het poolijs te glijden om te ontdekken welke dieren er leven in deze koude onderwaterwereld?

Heb je alle avonturen overwonnen en de Noordpool bereikt? 
Fotografeer je heldendaad. Klik hier voor een voorproefje op het coolste 
PoolAvontuur >

nieuwsbrief

Deel je ervaringen via:
Twitter  Facebook  YouTube  nieuwsbrief          

 

In Blijdorp leven diverse poolbewoners. Tijdens het PoolAvontuur staan al deze dieren en hun leefomgeving centraal door middel van een speciale route door de tuin.

Ook zullen de verzorgers van de poolbewoners in Diergaarde Blijdorp tijdens de kerstvakantie aanwezig zijn om te vertellen over deze dieren.

 

De komende periode wordt een spannende tijd. Is ijsberin Olinka zwanger of niet?

Olinka heeft zich teruggetrokken in haar kraamhol voor de winterrust. Hier verblijft zij in stilte, ver van de bezoekers. Maar natuurlijk is het hol voorzien van camera’s zodat de verzorgers haar in de gaten kunnen houden. Hou onze website in de gaten om binnenkort ook mee te kijken in het kraamhol van Olinka.

In het PoolAvontuur kun je live gluren in het kraamhol van ijsberin Olinka via de webcam. Tijdens de Kerstvakantie geven de ijsbeerverzorgers geregeld een update over de gebeurtenissen in het kraamhol.

 Teken de IJsberenpetitie!
Blijdorp steunt het ijsberenproject van WNF in Spitsbergen. In ons PoolAvontuur kom je er alles over te weten. Teken nu de ijsberenpetitie (voor 3 december) en vraag de leiders van de Arctische landen de toekomst van de ijsberen veilig te stellen >