Naam olifantje bekend!!!

Vanmorgen om 11.00 uur onthulden Marcel Kreuger, voorzitter van de Vereniging Vrienden van Blijdorp, en Hans Vervat, oud wethouder verkeer en vervoer en adoptieouder van moederolifant Trong Nhi, de naam van het olifantje dat exact twee weken eerder geboren werd. Uit de meer dan 1000 inzendingen kozen een aantal leden van de Vereniging Vrienden van Blijdorp samen met de olifantenverzorgers de winnende naam. Deze naam werd ingestuurd door Blijdorp-abonnementhoudster Diana van Maurik, die samen met haar 11-jarige dochter de naam heeft bedacht. De reden om deze naam in te sturen, was volgens Diana: “We vonden het leuk om een stukje van de naam Trong Nhi mee te nemen en na wat zoeken zijn we op Nhi Linh gekomen. Nhi betekent klein en Linh betekent zachtaardige geest. Naar onze mening erg toepasselijk”. 

Het leven van het op 10 augustus geboren olifantje kende een roerige start. De tante die het jong direct na de geboorte opving, Bangka, koesterde zulke sterke moedergevoelens voor Nhi Linh, dat ze het jong niet aan de echte moeder wilde teruggeven. Gelukkig produceert Bangka ook nog melk voor haar drie jaar oude dochter Faya, maar blij waren we niet met deze situatie. De Diergaarde besloot niet verder in te grijpen en de natuur haar gang te laten gaan. In de middag liep het jong toch onverwacht naar Trong Nhi en dronk daar acht minuten van heerlijke rijke melk en sindsdien zijn Trong Nhi en haar kalf Nhi Linh onafscheidelijk.
    
Hans Vervat zegde als adoptieouder van moeder Trong Nhi toe zich hard te maken om een adoptieouder voor het kalf Nhi Linh te vinden. De Vrienden van Blijdorp speelden bij de namenwedstrijd een prominente rol omdat deze ‘fanclub’ van de Diergaarde dit jaar haar 50-jarig jubileum viert. De Vrienden hebben een speciale relatie met de olifanten in Blijdorp. In 1975 schonken de Vrienden olifant Irma aan Blijdorp. Deze olifant is de stammoeder van onze olifantenkudde geworden. In 1994 droeg de Vereniging 1 miljoen gulden bij aan de realisatie van Taman Indah, het huidige onderkomen van onder meer de olifanten.

 Afbeelding

Beschuit met olifantjes 😀