Marc Damen STOPT

Na zo’n zeven jaar directeur van Blijdorp te zijn geweest stopt Marc Damen per 1 augustus 2016. Dat liet hij woensdagochtend weten.

Onrust

Toen Damen in 2009 werd aangesteld als opvolger van Ton Dorresteijn, was het economische chaos in de Diergaarde. De tuin stond op het randje van afgrond nadat de gemeente Rotterdam subsidie begon af te bouwen. Damen voerde een grote reorganisatie door: Een faillissement werd ternauwernood afgewend. Ondanks dat veel mensen hun baan verloren, is hij tot op de dag van vandaag zeer geliefd onder zowel het personeel als de Vrienden van Blijdorp.

Herstel

Toen het ergste achter de rug was ging het met de Diergaarde beter dan ooit. De Afrikaanse Savanne werd opgeleverd in 2009 en in de jaren die volgden opende Blijdorp verblijf na verblijf. Ook Amazonica en Hart van Afrika werden onder Damen’s bestuur geopend. In 2015 haalde Blijdorp een recordaantal bezoekers. Damen:

Ik vroeg me af of ik nog wel de juiste persoon ben om Blijdorp een volgende fase in te loodsen. Twee maanden geleden heb ik de knoop doorgehakt en besloten plaats te maken voor een nieuwe directeur die het succes met een frisse blik kan uitbouwen.

Nog geen afscheid

Voorlopig blijft Marc dus nog even waar  hij nu zit. Helaas zal hij de opening van enkele nieuwe projecten, zoals het monumentale Roofdieren-Gebouw dat gerestaureerd is of het Great Barrier Reef in het Oceanium niet meer meemaken in zijn huidige functie. Maar niet getreurd: Na het aanstellen van een nieuwe bestuurder zal hij voorlopig doorwerken als adviseur van de beste man/vrouw. Hij heeft nog geen nieuwe baan, hij laat weten zich in alle rust te willen oriënteren.

Foto: AD (AD.NL)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *