Stralend schudden ze elkaar de hand: ‘onze’ directeur Erik Zevenbergen en Bertho Rombout, directeur MBO Horeca en Toerisme bij het Albeda College. Voor hen ligt een intentieverklaring op tafel, waarin staat dat dat de Diergaarde en het opleidingsinstituut samen voor een leerwerkplaats gaan zorgen. ”We zien veel kansen om studenten op een andere manier kennis en vaardigheden aan te leren”, aldus Zevenbergen.
Diergaarde Blijdorp is een veelzijdige organisatie: naast de dierenverzorgers en botanisten zijn er ook mensen werkzaam bij de horecapunten. Erik Zevenbergen, voorheen werkzaam in het onderwijs, ziet hier gelijk kansen. ”Denk alleen al aan de diverse horecagelegenheden die we hebben en de verschillende facetten die daarbij aan bod komen.”
Bertho Rombout: ”De horeca-opleidingen passen hier uitstekend in maar we zien ook mogelijkheden op het gebied van beveiliging en leisure & hospitality. Blijdorp biedt ons prachtige leerwerkplaatsen in haar restaurants, maar ook bij ontvangst en begeleiding van gasten, het optimaliseren van de gastbeleving en de facilitaire kant.”
Met de te creëren leerwerkplaats moet het theoretische aspect van Albeda samenkomen met de praktijk van de dierentuin. Hiermee gaan de wensen van Albeda, dat de studenten voorbereidt op de regionale arbeidsmarkt, en Diergaarde Blijdorp, dat de bezoekerservaring in een hoog vaandel houdt en ook een bijdrage wil leveren aan de maatschappij, in vervulling. Binnen de voorgenomen samenwerking worden ook andere opleidingen van Albeda betrokken waaronder die van het Startcollege en het College Economie & Ondernemen.
Foto: Diergaarde Blijdorp (blijdorp.nl)