Dagje Blijdorp? Voortaan mét coronabewijs, volgens de media

Foto: Florien de Graaf (BB-Facebook)

De besmettingscijfers van het coronavirus schieten weer omhoog en de zorgsector trekt aan de bel. Vandaar dat het demissionaire kabinet vanavond nieuwe maatregelen aankondigt. Een belangrijk middel is daarbij de coronapas: eerder werd de roemruchte QR-code voornamelijk in de horeca toegepast, maar media melden dat deze regel voortaan ook in sportscholen, musea en dierentuinen gaat gelden.

De regelwijziging betekent dat bezoekers óf volledig gevaccineerd moeten zijn, óf minder dan een jaar geleden door de GGD positief getest en sindsdien hersteld moeten zijn, óf minder dan 24 uur voor bezoek negatief getest moeten zijn. De kans dat iemand onbedoeld het virus naar de dierentuin brengt wordt daardoor gering – laat staan dat er superspreader events optreden. De terugkerende mondkapjesplicht in binnenruimtes dient als tweede verdedigingslinie.

Diergaarde Blijdorp mag sinds mei weer gasten ontvangen, nadat de poorten in december gesloten werden. Het park is nooit helemaal teruggegaan naar ‘het oude normaal’: het Longhouse in de Maleise Bosrand en het ‘glazen huis’ in het Natuurbehoudscentrum zijn bijvoorbeeld al meer dan een jaar dicht. Ook moeten bezoekers een tijdslot reserveren, om opstoppingen bij de ingang te voorkomen.

Andere landen gingen Nederland voor: ook in België en Frankrijk moet je bij een dierentuinbezoek een coronabewijs paraat hebben. Voor praktische vragen over het coronabewijs, raadpleeg de website van de Rijksoverheid.

-> Let op: dit artikel is voorafgaand aan de persconferentie geschreven i.v.m. persoonlijke omstandigheden. Zie blijdorp.nl voor het definitieve beleid. Respecteer de regels.

Een gedachte over “Dagje Blijdorp? Voortaan mét coronabewijs, volgens de media

  1. Prima,zo zijn de regels….
    Met mondkapje dan….maar als ons BLIJDORP maar open kan blijven,en afstand houden…..
    Blijdorp heeft alles op orde ….dus met elkaar,en wees lief voor elkaar!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *