COVID-19: Ook Blijdorp sluit de poorten

Met inmiddels 58 bevestigde besmettingen op de teller in de regio Rotterdam-Rijnmond, komen door het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) steeds meer aspecten van het normale leven in het gedrang. Nadat eerder al tien van de dertien leden van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen preventief dichtgingen, is ook Diergaarde Blijdorp vandaag op die lijst komen te staan. Deze maatregel loopt minimaal tot en met 6 april. Alleen Ouwehands Dierenpark en Artis hebben vooralsnog niet aangegeven dicht te gaan, al hebben bezoekers daar geen toegang tot de overdekte delen van de parken. Dit is naar alle waarschijnlijkheid de meest massale sluiting van dierentuinen sinds de Tweede Wereldoorlog.

De laatste dagen stapelden de mededelingen zich snel op. Donderdag liet Blijdorp nog weten slechts enkele doorloopverblijven en zalen van het Oceanium te sluiten, vrijdagochtend werd aangekondigd dat dat beleid uitgebreid zou worden naar alle gebouwen. Deze keuzes werden gemaakt met de gebruikelijke bezoekersaantallen voor het laagseizoen in gedachten. Naarmate steeds meer attractieparken dichtgingen, ontstond in de loop van de dag echter de angst dat er een toestroom van bezoekers uit het hele land zou ontstaan. Vrijdagavond werd dan ook, in goed overleg met de overheid, aan de eerdere maatregelen toegevoegd dat uitsluitend abonnementhouders toegang verschaft zou worden. Nadat het dit weekend dus al extra rustig was in de paden van de Rotterdamse dierentuin, zal het morgen dus nagenoeg verlaten zijn. Vanzelfsprekend gaat de zorg voor de inwoners van het park wel gewoon door.

Toch behoefte aan je gebruikelijke portie zoölogisch vermaak? Droom dan weg met de plannen van het Masterplan 2030, bekijk ons nieuwjaarsartikel Aesthetica in Vivo of een van onze andere specials, ga op een digitaal dagje uit met onze ‘Ontdek…’-pagina’s of gluur mee via de webcams.

Edit 21.15 uur: ook Ouwehands Dierenpark en Natura Artis Magistra hebben inmiddels aangekondigd tijdelijk dicht te gaan.

Foto: Diergaarde Blijdorp (blijdorp.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *