Blijdorp-Station

Foto: Diergaarde Blijdorp (Blijdorp.NL)

Wie regelmatig via het RET station in de Rotterdamse wijk Blijdorp gaat, zal voor een aangename verrassing komen te staan: Het heeft een ‘Diergaarde Blijdorp gethematiseerde metamorfose’ ondergaan, zoals de Diergaarde het zelf op haar website verwoordt.

Sinds het station op enkele minuutjes te voet van de dierentuin ligt is gekozen om de wanden en het plafond te bekleden met foto’s van de vele wilde dieren in het park. Naast foto’s van onder andere de IJsbeer-Tweeling, giraffen en de reusachtige waterlelie Victoria amazonica, hangen er bij het perron ook verschillende informatieborden over de unieke architectuur die sinds 1940 de Diergaarde bekroond. Wie in de stille uurtjes reist hoort ook dierengeluiden en ruikt speciale geuren… Het station is een belevenis op zich geworden!

Alweer bijna anderhalf jaar geleden ‘bemoeide’ Blijdorp zich ook al met het openbaar vervoer in de regio. Een tram werd beplakt met afbeeldingen van okapi’s en reed zo drie maanden rond. Daarnaast werd ook de Markthal uitgerust met een levensgrote ‘okapi’ op één van de muren. Zo verovert Diergaarde Blijdorp beetje bij beetje ook de rest van Rotterdam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *