Blijdorp schrapt coronaregels, tijdslot is een blijvertje

Foto: Florien de Graaf (BB-Facebook)

Het einde van de pandemie? De besmettingen dalen, net als de sterfgevallen. De aanvankelijk zo gevreesde, erg besmettelijke omikronvariant blijkt juist onze redder in nood: andere virusvarianten heeft hij verdrongen, maar de kans op een ernstig ziektebeeld ligt vele malen lager. Vandaag kwamen de veiligheidsmaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus te vervallen in Nederlandse dierentuinen.

Diergaarde Blijdorp trof voor het eerst maatregelen op 13 maart 2020, op 16 maart ging het park geheel op slot. In totaal zou het park vier lockdowns moeten doorstaan, 271 dagen lang mocht niemand het park bezoeken. Het virus zou uiteindelijk zelfs de leeuwen en gorilla’s besmetten.

De malaise vormde uiteindelijk de aanleiding tot een controversiële reorganisatie, die onder andere poogde om de bedrijfsvoering van Blijdorp flexibeler te maken: vaste aanstellingen in de horeca moesten het veld ruimen ten gunste van nulurencontracten. Blijdorp lijkt nu door te zetten op dat gebied en heeft besloten om van de tijdslotreservering een permanent onderdeel van je dagje dierentuin te maken. ”Zo kunnen we namelijk beter inschatten hoeveel bezoekers er komen en onze operatie erop afstemmen,” licht het park toe op de sociale media.

Overigens is het park niet compleet ‘clean’ verklaard, Europa kampt namelijk met de ernstige vogelgriepgolf ooit momenteel. Om te voorkomen dat het gevaarlijke influenzavirus H5N1 overspringt op mensen, zijn de Gierenrots, de Grote Vliegkooi, de Grote Vijver, de volière van de rode ibissen en het Flamingo-Strand momenteel afgeschermd.

Foto: Rob van Eijk (BB-Facebook)

5 gedachtes over “Blijdorp schrapt coronaregels, tijdslot is een blijvertje

  1. Als abonnementhouder vind ik het vervelend dat de tijdsloten blijven. Wij gingen voor Corona vaak spontaan naar Blijdorp als het weer goed was of de kleinkids kwamen plots op bezoek. Als het tijdslot die spontane bezoekjes onmogelijk maken gaan we echt overwegen de abonnementen van Blijdorp op te zeggen ten gunste van een andere dierentuin waar we wel spontaan naar toe kunnen reizen.

    • ik deel deze reactie , hoe kan je dan nog een spontaan bezoek brengen met je abonnement op een dag waarvan je vind , nu is het prachtig weer om een dierentuin te bezoeken . ik bezit verschillende abonnementen van verschillende tuinen om vrije toegang te kunnen hebben . maar het op voorhand aanmelden vind ik een enorme struikelblok . hoezeer ik al deze dierenparken ook steun en waardeer voor het werk wat ze doen , doet het me pijn dat men dit hanteert . ook ten opzichte van het personeel dat men deze mensen geen enkele zekerheid geeft in hun job .

    • Helemaal mee eens dat tijdsslot ook afschaffen want zo kan je nooit meer spontaan naar blijdorp wij hebben ook abonnement en al 2 jaar niet meer geweest door corona en nu alles weer normaal word dan toch tijdsslot erop blijven houden dat is raar nou moet je verplicht gaan zodra je hebt geboekt en niet meer spontaan gaan waarneer je zin hebt

    • Helemaal mee eens, heb dit jaar een abonnement afgesloten en kan morgen dus niet gaan op de tijd die wij kunnen. Ik had bij het afsluiten van het abonnement graag geweten dat de tijdsloten niet weg gaan want zo heb ik er niks aan

  2. Heb ook een abonnement maar als er na 23 maart nog steeds een tijdslot i s ga ik mijn abonnement niet verlengen daar ik ook weer spontaan naar binnen wil en mij ook al twee jaar opgeofferd heb vindt het nu dan ook wel genoeg geweest wil gewoon weer kunnen leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *