Blijdorp in de Lente!

In de vakantieperiode is er in Blijdorp veel te zien en te beleven. Veel bekijks trekt natuurlijk het pas geboren slurfhondje dat is gehuisvest in de krokodillenrivier maar ook de drie donzige kuikens bij de koningspinguïns in het Oceanium oogsten veel bewondering.

In de vakantie zijn er veel extra voeder- en vragenuurtjes bij diverse dieren.

Het voeren van de populaire koeneusroggen vindt na lange tijd weer dagelijks plaats. De koeneusroggen zijn namelijk sinds kort weer terug in hun eb- en vloedgedeelte van het Oceanium nadat hun verblijf helemaal is opgeknapt.

Olifantje Nhi Linh is nu ongeveer een half jaar oud en gaat met grote sprongen vooruit. Ze doet zelfs al mee met bepaalde onderdelen van de olifantentraining en knabbelt af en toe een hapje mee hoewel ze nog steeds afhankelijk is van de moedermelk. De olifanten worden drie keer per week gedouched, op woensdag, vrijdag en zondag om 14 uur. Er is een kinderboek over Nhi Linh in voorbereiding dat uitkomt rond haar eerste verjaardag in augustus van dit jaar. Voor dit boek worden foto’s van bezoekers geselecteerd door kinderboekenschrijver Mack. Op de Blijdorp-site is te lezen hoe bezoekers hun mooiste foto’s kunnen uploaden.

In het vlinderparadijs Amazonica is het heerlijk warm en ook in de winterperiode fladderen hier honderden tropische vlinders rond. Tijdens voedertijd stelen de reusachtige arapaima’s de show. Ze hebben altijd honger en maken een knallende klap met de bek als ze naar voedsel happen.

Het PoolAvontuur, de indoor educatieve speeltuin in de Rivièrahal, is wegens succes verlengd tot eind maart. Ook grote Olli is hier te zien, speciaal aangepast aan de kou met ludieke oorwarmers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *