Bed & Breakfast

In de lange geschiedenis van Diergaarde Blijdorp heeft nog nooit een gezin er de nacht doorgebracht. Daar gaat verandering in komen door een bijzondere samenwerking tussen Eneco en Diergaarde Blijdorp. Op 22 en 29 maart gaan twee gezinnen midden in de dierentuin overnachten in een zeecontainer die tot design Bed & Breakfast is omgetoverd. Het is voor het eerst dat dit in België ontwikkelde woonconcept Sleeping Around, dat onder andere The New York Times haalde, in Nederland wordt gepresenteerd…

Pop-up zeecontainer
Het Belgische Sleeping Around bouwt oude zeecontainers uit de Antwerpse haven om in hippe pop-up hotels met een mooi en strak design. De containers duiken op onverwachte locaties op, zoals op het dak van een kantoorgebouw, vlak bij een skigebied of op een Grieks eiland, en nu dus voor het eerst in Nederland, in Diergaarde Blijdorp. De Toon B&B in Blijdorp is een speciaal voor deze actie ontwikkelde vijfpersoons designcontainer, waarin het elektriciteitsverbruik van alle apparatuur en van gas inzichtelijk wordt gemaakt met de Toon thermostaat.

Bijna voor niks
Voor de meeste mensen is energieverbruik een abstract en ongrijpbaar begrip. Daarom introduceerde Eneco vorig jaar Toon, een bijzondere thermostaat die het mogelijk maakt om thuis 24/7 het energiegebruik te bekijken en te vergelijken en zo de regie in handen te krijgen. De gasten in Blijdorp hoeven tijdens hun verblijf alleen hun energieverbruik te betalen, en met Toon in de B&B is dat precies bij te houden.

Hoe boeken?
Iedereen die via www.toonbnb.nl voor vier of vijf personen een reservering aanvraagt, maakt evenveel kans op de twee bijzondere overnachtingen tussen de wilde dieren. Een notaris kiest blind uit alle inschrijvingen welke gezinnen zich op 22 of 29 maart -met tandenborstel- mogen melden in de dierentuin. Speciaal voor Blijdorp bezoekers is er, naast deze twee nachten, nog een extra kans om een nacht (op 15 maart) te winnen. Hoe? Vanaf dinsdag 18 februari ontvang je bij een bezoek aan Blijdorp een speciale ansichtkaart die in de brievenbus naast de B&B ingeleverd kan worden. Uit deze inzendingen wordt de extra winnaar gekozen.

Blijdorp
Duurzaamheid en natuurbehoud staan al vele jaren hoog op de agenda van Blijdorp. Op diverse plekken in de tuin zijn voorbeelden van duurzame projecten te zien met de bedoeling hiermee ook anderen, met name onze circa 1,5 miljoen bezoekers, te inspireren. Zo plaatste Eneco er 3.400 zonnepanelen op het dak van het Oceanium en worden de verblijven van de giraffen en krokodillen verwarmd met een houtsnipperkachel. Ook de gerenoveerde dikhuidenvleugel bevat duurzame elementen en in het ‘Poolavontuur kan de bezoeker ontdekken hoe hij zelf kan bijdragen aan energiebesparing.

Texel
In april duikt de B&B opnieuw op een onverwachte locatie op: in de mooie natuur op Texel. Daar zijn drie weekenden te winnen. Deze locatie wordt mogelijk gemaakt door Staatsbosbeheer, waarmee Eneco ook een duurzame samenwerking mee heeft. Aanmelden daarvoor kan nu ook al via www.toonbnb.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *