2015: Een topjaar!

Blijdorp kan tevreden terugblikken op 2015. Sinds de periode 2001-2003 zijn er niet zoveel dagkaarten verkocht, en dat was het jaar waarin het superproject Oceanium werd geopend! Baby olifantje Sunay en de IJsbeer-Tweeling Sizzel en Todz zijn de belangrijkste publiekstrekkers geweest, maar natuurlijk is er nog veel meer om tevreden op terug te kijken.

Naast de geboorte van Sunay en de eerste stapjes buiten van Sizzel en Todz zijn er nog veel meer geboortes te noemen. Nog nooit was de giraffekudde zo groot, niet veel verderop kropen 5 maraboe’s buiten uit het ei. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de rode panda’s, koeneusroggen en gorilla’s.

2015 was ook het jaar van de langverwachte terugkomst van de okapi’s, en de bijbehorende opening van de Okapi-Volière. Laatst werd een ander verblijf geopend: Een kersvers verblijf voor het koppeltje rode panda’s en hun spruit. De Tweeling-Gebouwen zijn gerestaureerd, en bieden nu onderdak aan de Aziatische Leeuwen en een nieuw, Oosters restaurant: Poort van Azië.

Begin dit jaar kwam ook eindelijk een nieuwe leeuwenman naar Blijdorp. Na een lange revalidatie van verschillende problemen is Aapal vrijwel helemaal opgeknapt. Recentelijk maakte hij zelfs Bente het hof… Ook vonden de amoerpanters elkaar opeens… En als kers op de taart, kwam er laatst ook een tijgerman naar Blijdorp: Alia’s nieuwe vlam Emas…

In 2016 is er dus weer veel om naar uit te kijken. Naast een hopelijke ‘babyboom’ wordt het Roofdieren-Gebouw gerestaureerd… En hopelijk opgeleverd. En wie weet, wat ons nog meer te wachten staat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *