project ‘Hart van Afrika’ samengevat

Blijdorp bouwt aan een nieuw project: een uniek stuk Afrika waarin ook de okapi’s een thuis zullen krijgen. Deze populaire diersoort was even weg uit de dierentuin maar de wens is gebleven om deze aansprekende dieren weer terug te halen naar Rotterdam. Dit gaat nu lukken dankzij de hulp van de Vrienden van Blijdorp die actie voeren voor het Hart van Afrika, zoals zij hun actie noemen.

De bouw gaat in fasen. Het eerste stukje Centraal Afrika wordt in april 2014 een feit met de opening van een nieuw verblijf voor penseelzwijnen. Ook zullen daar al een aantal bosbuffels zijn Te bewonderen, een diersoort die nog niet eerder in Blijdorp was te zien. Het wordt ingericht als een bosachtig biotoop dat wordt beplant met bomen uit het oude okapiverblijf. Het gebied ligt tegenover het nieuwe dikhuidenverblijf en naast de Terraszaal.

Het Hart van Afrika ‘groeit’ vervolgens tot en met 2015 door richting de savanne (waar o.a. de giraffen rondlopen) en wordt bekroond met een nieuw okapiverblijf in de huidige weidevogelvolière. De teruggekeerde okapi’s zijn hier binnen en buiten te bewonderen in een groene omgeving zoals in het Ituriwoud (Congo) en Afrikaanse vogels worden hun fraaie vliegende medebewoners.

De Vrienden van Blijdorp zorgen voor de financiële ondersteuning van grote delen van het project: het penseelzwijnenverblijf, een deel van de renovatie van de koedoestal en…. het okapiproject. Nog niet alles is gefinancierd en er kunnen nog altijd aanpassingen plaatsvinden. Een ding is zeker: er is al gestart met de voorbereidingen en in april 2014 kunnen de bezoekers de aantrekkelijke penseelzwijnen en bosbuffels al bewonderen in hun nieuwe onderkomen.
Image

Een gedachte over “project ‘Hart van Afrika’ samengevat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *