Bang, Onschuldig en Vergeten: Red de Zoo-Dieren in Oekraïne!

Foto: BBC (bbc.com). Feldman Ecopark.

De dierentuinen in Kyiv, Charkiv en Mykolajiv worden gebombardeerd en beschoten. De verzorgers doen wat ze kunnen en een handjevol dieren is geëvacueerd, maar de vele achterblijvers zijn kwetsbaar, bang of verkeren zelfs in acuut levensgevaar. Dit is niet hun conflict. Opkomen voor hun welzijn is het minste dat we in deze barre tijden kunnen doen.

Dierentuinen Onze Hobby, Zoovaria, Blijdorper Bende, Laafse Kikkers en nog veel meer groepen slaan de handen in één: als Nederlandse en Vlaamse dierentuinfans steunen wij de officiële inzamelingsactie van de Europese Vereniging van Dierentuinen, EAZA. Zij hebben de juiste middelen en expertise om ervoor te zorgen dat deze noodsteun optimaal benut wordt. De complete opbrengst gaat naar Oekraïense zoo’s in nood!

Deel deze actie met je contacten en draag zelf bij, al gaat het maar om enkele euro’s. Samen maken we het verschil!

  • De bovenstaande link brengt je rechtstreeks naar de website van de EAZA. Zo weet je dat je bijdrage veilig en direct is. Daar kan je de betaallink vinden onder de afbeelding en de QR-code.
  • Zet bij de omschrijving ‘Ukraine – [Jouw Naam]’.
  • Je kan betalen via iDeal, Bancontact, credit card of PayPal.
  • De EAZA staat continu in contact met Kyiv Zoo, Charkiv Zoo en Mykolajiv Zoo. Via de Oekraïense Vereniging van Dierentuinen houdt de EAZA ook de situatie in kleinere parken in de gaten. Details over de allocatie van fondsen is beschikbaar op de website van de EAZA.

Foto: Emilio Morenatti (Associated Press) – bewerkt door Jop Kempkes.