Kort Nieuws #82

  • Foto: Martijn Storm (BB-Facebook)

    De mannetjes manenwolf heeft eindelijk weer gezelschap! Uit Hongarije is een vrouwtje overgekomen. In 2014 stierf het oorspronkelijke vrouwtje, waarmee de man in 2008 nog drie jongen mee heeft gehad. Het kersverse koppel is te zien in het Zuid-Amerika deel. Het zal echter wel wat geduld vergen om ze ook daadwerkelijk te spotten: ze verstoppen zich graag achterin het verblijf.

  • De afgelopen jaren is de Rivièrahal steeds leger geworden. Hoe spijtig dat ook mag zijn, levert het ook nieuwe kansen op! Zo is de voedselkeuken in het Mensapengebouw na een uitbreiding inmiddels ook voor het publiek te zien. Recentelijk zijn er enkele aanpassingen geweest, waardoor via een schuifraampje nu ook vragen kunnen worden gesteld aan de verzorgers. In de laatste editie van abonnementhoudersblad ‘De Giraffe’ staat dat dit slechts het begin is aan de werken aan deze specifieke hal, zo zou die binnenkort beter verlicht gaan worden. Er wordt niks vermeld over eventuele aanpassingen aan de verblijven van de Westelijke laaglandgorilla’s en witkruinmangabeys zelf, al heeft Blijdorp in het verleden daar wel interesse in getoond.
  • Heb jij ze al gezien? Sinds kort vliegen er angelloze bijen rond in Amazonica. De Tetragonisca angustulahet, zoals zijn naam luidt, wordt slechts 1 centimeter groot, dus het zal wel even zoeken worden!
  • De zoetwatervissen zijn terug in Taman Indah. Hun aquarium werd vorig jaar onder handen genomen, maar nu zijn de haaievinbarbelen, clownmodderkruipers en reuzengoerami’s weer allemaal te zien.
  • Een kleine herinnering: Namaste is uitgerekend voor februari! De verwachting is dat ze binnenkort weer online gevolgd zal kunnen worden via de webcams. De laatste keer dat er een Indische neushoorn geboren werd was in 2012, toen de kleine Zwatra (die in 2015 vertrokken is naar Frankrijk, waar zu nu als ‘Maya’ door het leven gaat) ter wereld kwam. In totaal heeft ze al vier zonen en twee dochters grootgebracht. Namaste’s toenmalige vlam Nico verwekte bij haar al vijf jongen, Fanindra was verantwoordelijk voor de zesde. Dit keer is de vader Gujarat, die inmiddels alweer terug is gegaan naar het Belgische Planckendeal.
  • De Diergaarde vlogt vrolijk door! De driedelige serie over de vlinders in Amazonica is inmiddels afgelopen en de eerste aflevering van de KleinePandaVlogs is gepubliceerd. Ga naar het YouTube kanaal van Diergaarde Blijdorp om ze allemaal te bekijken!

Foto: Willem Moesman‎ (BB-Facebook). Misschien zie je ze niet gelijk, maar ze zijn er wel degelijk! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *