Kort Nieuws #66

  • Even een beetje financiën: In 2015 is er €420.000,- apart gezet onder ‘voorzieningen project 2018’, waar dit jaar nog eens €251.000,- bij zou moeten komen  (voorzieningen staat voor constructie). Nog interessanter is dat er €140.000,-  voor ‘voorziening oerangs’ beschikbaar is gesteld, dit jaar moet er nog eens €140.000,- bij het potje worden gedaan! Zou dit dan toch betekenen dat de oerang oetans terugkomen?
  • In de Florida-Tunnel hangt nu een apparaat dat vissenkuit moet gaan verzamelen, om te voorkomen dat de vissen het zelf opeten (wat zijn het toch geweldige ouders…)
  • De opknapbeurt van het Oceanium zou in totaal vijf jaar moeten gaan duren. Voor het Great Barrier Reef is besloten dat de tank 17 meter lang gaat worden en gevuld met écht koraal (dat gebeurt niet vaak, sinds vissen de neiging hebben het te slopen)!
  • Dieren doen wat ze willen, daar herinnerden vier ara’s de valkeniers van de Vrije Vlucht Voorstellingen nog even aan vandaag. Tijdens een training namen ze de vleugels, menig bezoeker zag ze luidruchtig ervandoor gaan. Later werden ze gespot langs de Gordelweg, vrolijk etend van wat platanen…

Foto: Daniel Borsboom (BB-Facebook)

Satellietbeelden: Google Inc. Oranje: Diergaarde Blijdorp. Ster: Vrije Vlucht Voorstellingen. Rood: Straat waarlangs ara’s gespot zijn, hoogstwaarschijnlijk langs de ‘knik’.

4 gedachtes over “Kort Nieuws #66

  1. Door wie/wat zijn die tonnen euro’s opzij gezet? Wellicht wel zo netjes om dat bij zulke berichten er even bij te zetten……

    • In het Vriendennieuws werd alleen vermeld: ‘Voorzieningen Project 2018’, niks meer of minder: Wij hebben enkele interne bronnen bij de Vrienden en ook zij melden niet te weten waarvoor het is. Het andere potje is zoals vermeld voor een nieuw verblijf met orang oetans 🙂 Is uw vraag zo beantwoord?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *