Sizzel en Todz

En de winaar is…

Nadat er in één week meer dan 8300 inzendingen waren verzonden, heeft de jury besloten: Sizzel (meisje) en Todz (mannetje) zijn de 2 leukste namen voor de IJsbeer-Tweeling. Corrie Hokken zond deze namen in, naar haar kleinkinderen.  Ze krijgt met haar familie een VIP-arrangement in de dierentuin, inclusief een ontmoeting met de ijsberenverzorgers en een jaarkaart. De jury kwam tot de keuze, omdat het unieke namen zijn die ook internationaal goede sier maken.

Een leuke bijkomstigheid is dat de kleinkinderen van Corrie Hokken helemaal weg zijn van Diergaarde Blijdorp: ”…Todz was dagen ontdaan toen ijsberenvader Eric was overleden…”, laat moeder Sonja weten.

De jury bestond uit Blijdorp-directeur Marc Damen, ijsbeer-verzorgster Marjolein de Groot en Ingrid Sikkel van het AD. Marc Damen liet ook weten: ”Wij zijn net zo blij met onze ijsberen als deze grootmoeder met haar kleinkinderen. Het zijn namen die lekker in de mond liggen. En als de dieren in de toekomst verhuizen naar een buitenlandse tuin, kunnen ze ook met deze namen uit de voeten.”

Deelnemers aan de wedstrijd kwamen uit het hele land, en zelfs uit Duitsland en Canada. Sommigen hadden een hele studie gewijd aan deze opdracht, en kwamen met titels in het Inuit, Japans en Noors. Voor het mannetje werd de Inuit-naam ‘Nanoek’ veel genoemd, ook Thor, Jip (van Janneke), Olaf (van de film Frozen) en Eric (naar de vader) zijn populair. Toppers voor het vrouwtje waren Freya, Janneke (van Jip), Elsa (van Frozen), Erika (naar de vader) of Sakari (Inuit-naam).

Foto: Sandra Wessel-Oorschot (BB-Facebook). Eindelijk heeft het gezinnetje 3 namen: Olinka (mams), Sizzel (meisje) en Todz (mannetje).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *