Ontsnapt!

Het nieuwe verblijf is nog geen week in gebruik en er is al een kleine uitbraak. Want ‘Papa’ rode panda Hima nam vanacht de benen en besloot Rotterdam zelf te gaan ontdekken. En dat zorgte voor de nodige commotie: Het treinverkeer werd zelfs tijdelijk stilgelegd.

Het is waarschijnlijk rond zo’n 6 uur ’s morgens dat Hima er vandoor ging. Niemand weet precies hoe hij is ontsnapt of wat hij allemaal heeft gezien: Hima is immers een vrij zwijgzaam beestje.

Tussen de 10 en 11 vanochtend liep het treinverkeer rondom Rotterdam Centraal vertraging op omdat het pluizebolletje er ergens rond zou hobbelen. Om 11 uur kon het echter weer op gang komen toen bleek dat hij er niet (meer) was. De zoektocht ging door, en enkele mensen namen zelfs het initiatief om een twitter-pagina op te starten genaamd RoffaPanda (welke gefotoshopte foto’s van kleine panda’s op bekende Rotterdamse plekjes postten)!

Uiteindelijk had hij er genoeg van en besloot hij weer terug te gaan richting zijn verblijf. Uiteindelijk vonden zijn verzorgers hem dan ook, hoog in een boom in de buurt van het nieuwe verblijf. Hem vangen was – gelukkig voor de verzorgers – geen grote klus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *