Nieuwe Aziatische Leeuw!

In de dierentuinwereld is het altijd een komen en gaan van dieren, ook Tierpark Berlin moet er aan geloven. Zij moeten nu afscheid gaan nemen van de geliefde Aziatische leeuwen omdat hun onderkomen in het ‘Alfred-Brehm-Haus’ enigszins gedateerd is. Het mannetje gaat binnenkort naar een diertuin in Oost-Frankrijk en één van de dames is nu al bijna een maand in Hongarije. De derde komt naar Diergaarde Blijdorp, om hier haar eigen steentje bij te dragen aan het fokprogramma van deze bedreigde diersoort.

Het vrouwtje dat naar Rotterdam komt is 10 jaar oud en heet ‘Churchilla’. Ze zal samen met de drie huidige leeuwen in Blijdorp de recent gerestaureerde Tweeling-Gebouwen gaan bewonen waar ze beschikking hebben over een ruim ‘reservaat’. Hopelijk zal het niet lang duren tot het eerste nestje van Aapal en de Duitse een feit is. Of het zal klikken met de dames is nog maar de vraag: Bente en met name Shantee staan bekend als pittige tantes.

De uitbreiding van de Blijdorpgroep werd al begin dit jaar aangekondigd op de Nieuwjaarslezing. Toenmalig directeur Marc Damen had het toen over twee vrouwtjes, of het er ook daadwerkelijk twee zullen worden is nog maar de vraag. Als alles volgens plan gaat zou het transport, volgens de officiële website van Tierpark Berlin, op donderdag 8 september plaats moeten gaan vinden – tegelijkertijd met het vertrek van de Duitse mannenleeuw Boris.

Foto: Tierpark Berlin (www.Tierpark-Berlin.De)

5 gedachtes over “Nieuwe Aziatische Leeuw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *