Mooi einde vakantie: Tweeling naar buiten

Wat is een mooier einde van deze vakantie: we kunnen binnenkort de ijsbeer-tweeling zien na ruim 2 maanden, bijna 3, wachten! De tweeling komt misschien vrijdag, maar zeker zaterdag naar buiten. Op dit moment werken de verzorgers er hard aan om het buitenverblijf ijsbeerbaby-proof te maken. Blijdorp gaf woensdag voor het laatst een informatiebijeenkomst over de levensloop van de ijsbeertjes. Daar waren zo’n 200 mensen bij. Mensen willen graag alles over de ijsbeertjes weten, zegt verzorger Erwin Schippers: “Vooral de kinderen zijn er gek op. Maar ook volwassenen vinden ze fantastisch, twee van die kleine, witte, donzige lieve schatjes.”

De tweeling werd op 2 december geboren in het kraamhol, afgesloten van het drukke publiek. De enige afbeeldingen die we tot nu toe van ze hebben zijn via de ijsbeer-cams (te zien op de Blijdorp-site) gemaakt. Al zijn er af en toe kundige fotografen die stiekem door de tralies heen fotograferen in een poging de tweeling vast te leggen. Het was belangrijk dat ze samen met hun moeder hier geïsoleerd waren, want als een ijsbeermoeder gevaar hoort dan doodt ze haar kroost meteen. In deze periode groeide de tweeling gestaagd: In drie maanden tijd gingen ze van 600 gram naar 10 á 12 kilo.

Het is nog niet bekend hoe laat en op welke van de twee dagen ze echt naar buiten gaan. Houd de social media van Blijdorp in de gaten voor updates. Wij zullen deze updates ook plaatsen op onze site.

Foto: Martijn Storm (BB-Facebook). Stiekem kreeg mama Olinka al een snack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *