Kleine stapjes…

Wie gisteren naar de lezing over o.a. de Aziatische leeuw is gegaan, heeft een aantal interessante feitjes opgestoken. Maar als je er niet bent geweest; geen stres! Wij zien hier om jou weer up-to-date te krijgen!

Allereerst, is er sprake geweest van een klein misverstandje rond de naam van onze nieuwe leeuwenman. Het is namelijk Aapal, niet Aapel. Aapal’s roepnaam is Aapol, al luistert hij ook naar Aapel (of Appel…). Nu is het geen groot nieuws meer dat hij een paar kwaaltjes heeft, maar we hebben er wel meer inzicht in gekregen. Zo is hij gelukkig weer vrijwel helemaal opgeknapt van zijn schermutseling met Shantee tijdens zijn eerste introductie met de leeuwinnen: binnenkort wordt het opnieuw geprobeerd. Helaas lijdt hij ook aan een handje vol problemen waar weinig aan te doen is, zoals zijn belabberde zicht. Of dit erfelijk is weten we niet. Hij heeft een gezonde broer in Duitsland.

Maar dit verklaard nog niet waarom Aapal er zo slecht aan toe was toen hij net aankwam. Vlak na zijn aankomst in Blijdorp heeft hij een toeval gehad (we denken – aan de hand van de lezing – aan een tia of herseninfarct). Hij maakt het na omstandigheden goed.

Foto: Sabine Buchholz (BB-Facebook).

Een gedachte over “Kleine stapjes…

  1. Ik lees dit nu jaren later en nog steeds zie en hoor ik niet Aapal maar Aapel ook op het bordje in de hut staat het zo. De Bende heeft het verder ook alleen over Aapel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *