Hyena-Tweeling!

Vandaag viel een groepje oplettende bezoekers wat op op de Savanne: Er lagen twee kleine gevlekte hyena’s! Ze zijn in de nacht van 16 op 17 november geboren. Het kwam als een verrassing voor de verzorgers, die door bezoekers op de hoogte werden gebracht. Op de Blijdorper Bende-Facebookgroep liet een verzorger weten op dat ze weliswaar op de hoogte waren van de dracht, maar niet wisten wanneer de leidster van de groep ‘Kira’ zou bevallen…

Hun moeder is Kira, ook wel bekend als ‘Blonde Dolly’ vanwege haar blonde vacht, de vader is Jelai. Ze zijn niet alleen in grootte gemakkelijk te onderscheiden van de rest, maar ook via hun vrijwel zwarte vacht die nog geen vlekken heeft. Ze brengen het grootste deel van de dag door in hun ‘kraamkuil’ maar gaan al regelmatig met of zonder moeders opstap. Het zal wel nog even duren tot hun geslacht bekend wordt. Meer weten over de hyena’s en de dieren waarmee zij samen op de Savanne leven? Klik dan hier! Om het filmpje te bekijken dat Blijdorp over de geboorte maakte, klik hier!

Foto: Ruud van Amersfoort (BB-Facebook) ”Primeur! Op het moment dat ik deze foto’s maakte was zelfs Blijdorp niet op de hoogte dat er twee hyena’s geboren waren”

2 gedachtes over “Hyena-Tweeling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *