Geboorte Indische neushoorn nadert!

Een dezer dagen gaat het gebeuren: de geboorte van een Indische neushoorn. Ook de verzorgers van de hoogdrachtige Namaste bereiden zich nu voor op de komst van haar zevende jong. 

Namaste wist het internet de afgelopen tijd al meerdere keren flink in de maling te nemen! Zo ook gisteren, toen indalingsweeën voor flink wat commotie zorgden. Op zich een goed teken: het jong verplaatst zich dus langzaam naar het geboortekanaal. Dat is ook te zien aan haar ontlasting die kleiner is dan normaal, doordat haar organen minder ruimte krijgen nu de kleine steeds groter wordt. De zwangere dame gaat ook steeds vaker liggen en eet minder. Ook haar melkproductie is op gang gekomen.

In het binnenverblijf van de Indische neushoorn is ook te zien dat de verzorgers rekening houden met een bevalling binnen enkele dagen tijd. Haar bad is tijdelijk afgezet en er ligt een flinke laag kokosvezel om het vruchtwater te absorberen. Wanneer de kleine komt is na een dracht van maar liefst 16 maanden moeilijk te zeggen. Als we de dekking door Gujurat op 28 oktober 2015 (!) aanhouden zou het echt niet lang meer op zich moeten laten wachten…

Zelf een kijkje nemen in Taman Indah? Ga dan naar de webcams, beschikbaar op Blijdorp.NL en de Blijdorp App. Vergeet ook niet de nieuwe ‘NeushoornVlog‘ van Diergaarde Blijdorp te bekijken. Abonneer je daarnaast ook op het Blijdorper Bende Blog om een melding te krijgen van de laatste berichten – we zullen uiteraard de ontwikkelingen op de voet volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *