Terraszaal: metamorfose!

De afgelopen tijd is het restaurant van de Rivièrahal, de Terraszaal, flink onder handen genomen. Waar vroeger een zelfbedieningsrestaurant was is in iets meer dan twee maanden een bediend pannenkoekenhuis gerealiseerd. Het nieuwe, luxueuze restaurant wordt overwegend positief ontvangen door het publiek.

Hoewel morgen de officiële heropening is, werden gisteren de eerste gasten ontvangen in de vernieuwde Terraszaal. Bij aankomst wordt de gast naar de tafel begeleid en wordt de kaart aangeboden. Naast allerlei verschillende pannenkoeken zijn onder andere salades, broodjes en gebak. Niet te missen zijn ook de speciale ‘Gehaktbal Blijdorp’ en ‘Uitsmijter Blijdorp’ gemaakt van rundvlees uit de regio. Uiteraard is er ook nog gewoon het vertrouwde bakkie koffie en kopje thee. De bestelling wordt door de obers naar de tafels gebracht.

De Terraszaal is heel wat luxer aangekleed dan voorheen. Het is modern, maar heeft ook wel wat weg van vroeger met een fijn oog voor detail en behang met oude zwart-wit foto’s van de Diergaarde. De dakramen, die al vele jaren op sterven na dood waren, zien er heel wat beter uit. Een leuk detail is dat een foto van de oude uitkijktoren, die op de plek van de huidige Terraszaal stond, op de menukaart staat. Het aangrenzende terras buiten is ook flink opgeknapt.

De meningen verschillen over de nieuwe stijl. Niet iedereen is er over te spreken dat ze tegenwoordig niet meer zelf mogen kiezen waar ze gaan zitten, ook zijn de prijzen onaangenaam omhoog gegaan. Men lijkt het er wel over eens te zijn dat het aanbod erg goed is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.