De panda’s hebben een huis!

Na slechts een korte periode van bouwen is het nieuwe rode pandaverblijf geopend. De kuifhertjes zullen nog even moeten wachten: Die komen er pas over een tijdje.

Het nieuwe verblijf brengt weer leven in de brouwerij, de hoek lag er immers al jaren verlaten bij. Het nieuwe rode pandaverblijf is groot genoeg om in tweeën gesplitst te worden en twee kuifhertjes en panda’s te huisvesten, met ook nog ruimte voor jongen. Het nieuwe verblijf lost heel wat problemen op: Het oude verblijf van de rode panda’s lag in de weg met de verbouwing van het Roofdieren-Gebouw, Blijdorp had geen ruimte om zijn andere koppeltje kuifherten voor de schermen te tonen én er is nu een opvulling voor de hoek waar vroeger witlipherten woonden.

Ook hebben de pandaman en -jong nu een naam, door de namenwedstrijd die de Vrienden hadden uitgeschreven. Jenny van Klei kwam op met de namen: Het mannetje heet Hima (Sneeuw, naar het natuurlijke leefgebied van de beestjes: de Himalaya) en het kleintje heet Gawa (Tibetaans voor vreugdevol, gelukkig)

Foto: Diergaarde Blijdorp (Blijdorp.NL). Papa-panda ontdekt als eerste de nieuwe habitat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *