Okapi-Volière

Dit bericht werd in samenspraak met Nick de Koning geschreven. Wij bedanken hem!

Bij de kerst-toespraken van de Vrienden van Blijdorp is er nieuws over de okapi’s naarbuiten gekomen. In de waadvogel-volière komen de okapi’s. De oude binnenverblijven van de weidevogels komen de boxen voor de okapi’s. De oude vlinderkas word een binnenverblijf. De vogelholding word een – achter de schermen – binnenverblijf voor Kongo-vogels due in de volière komen. Het oude von-der-Deckens-Tock verblijf word het binnenverblijf voor de stokstaartjes.

In het oude addax-perk komen bosbuffels, geen penseelzwijnen. In het mhorr-gazellen perk komen wél de penseelzwijnen. De perken worden zo met elkaar verbonden, dat de penseelzwijnen wél naar de bosbuffels kunnen, maar niet andersom. De mhorr’s verhuizen naar het oude penseelzwijnenverblijf en het onderste okapi-perk. Op de andere 2 okapi-perken komen de leeuwen.

Voor dat ik ga beginnen met de foto-plannen wil ik even wat zeggen ik snap dat mensen het jammer vinden dat de weidevogels weg gaan maar door dit project kunnen we de hyena’s en mhorgrazelle’s houden, hoeven de koedoes geen nieuwe stal en krijgen we er bosbuffels bij. Dit project heeft daarom heel veel voordelen.

Laten we beginnen met fase 1; de renovatie van de oude addaxen stal. Bosbuffels krijgen het hele oude addaxen verblijf tot hun beschikking Aan het begin zullen ze waarschijnlijk beginnen met 1 man en 2 vrouwen.

Image

Volgend jaar zullen de penseelzwijnen er bij gevoegd worden en zullen tijdelijk ook in die stal verblijven, en uiteindelijk krijgen de penzeelzwijnen het oude mhorr-gazelle perk en hun stallen. Maar het worden geen 2 apparte verblijven voor buffels en penseelzwijnen maar een combi. Maar de zwijnen krijgen dus later hun stal in de grote koedoe stal .

Image

De koedoes blijven in hun stal en voor hun verandert er niks, nou is blijdorp aan het kijken of het mogelijk is om de bezoekers door de stal van de koedoes naar de gerestaureerde lelie vijver te laten lopen alleen zijn ze aan het kijken of dit financieel mogelijk is. Anders gaan de bezoekers langs de stal kant van de penseelzwijnen naar de vijver toe en zal het pad opgehoogd worden zodat de penseelzwijnen er onderdoor kunnen naar hun binnenverblijf kunnen maar er nog wordt naar gekeken. En dan nu een impressie van dat hele gebied.

Image

Dan de Okapi-Volière om het zo maar te noemen: de hele voliere gaat leeg en de weidevogels gaan weg (waarschijnlijk zullen bijv. de lepelaars enz. die aan de achterkant zitten van de volière wel blijven maar daar is nog niks zeker over omdat er nu langzaam een lijst gemaakt gaat worden met vogels soorten die blijven of komen).
Er is een klein kansje dat er ook duikers gaan komen maar dat is helemaal niet zeker.
Impressie:

Image

Buiten perk gaat waarschijnlijk bestaan uit 2 grote perken wat uit komt op rond de 750m2 per verblijf en dat is ieder geval niet minder als in Doué volgens de lezinghouder:

Image

De hele oude vlinderkas en het weidevogel-binnenverblijf word gebruikt als binnen verblijf voor de okapi’s. Ze krijgen 8 boxen die veel groter zullen zijn als die bijdorp eerst had. Elk dier krijgt 2 boxen
Ook zal er in de kas nog een groot verblijf komen die kan worden opgesplitst zodat daar sowieso in de winter de dieren goed te zien zijn en in de zomer ook 1 of 2 dieren kunnen verblijven.

Image

Er blijft ook een deel van de kas, wat nu achter de schermen is, waar dan het binnenverblijf voor de Kongo-vogels komt. In het von-der-Deckens-Tock verblijf komt het binnenverblijf voor de stokstaartjes. Dat verblijf zal overigens worden gerealiseerd in 2015.

Even voor de duidelijkheid: er is wel aangegeven dat er nog wat haken en ogen aan zitten en dat de plannen verder uitgewerkt gaan worden. Volgend jaar word het plan opnieuw gepresenteerd, alleen dan met de laatste finishing-touch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *