Leeuwen trekken in!

Het is een zichtbaar vermoeiende trip geweest voor de twee statige leeuwinnen Shantee (16) en Bente (8) van Diergaarde Blijdorp. Wie vandaag een blik werpt in het kersverse onderkomen van de roofdieren, loopt het risico te worden getrakteerd op een oogverblindende geeuw van beide dames, die hun draai al wél hebben gevonden in het prachtig opknapte, voormalige giraffenverblijf.

Eerder deze week werd het duo in een speciale kist dwars door de Rotterdamse dierentuin vervoerd, om te worden afgeleverd in hun nieuwe thuisbasis. ,,Mannetje Aapel is er inmiddels óók, maar blijft nog even achter de schermen,” zegt een woordvoerster van Blijdorp.

De sneak preview in het leeuwenverblijf is bijzonder, omdat het monumentale onderkomen van de ‘koning der dieren’ – een ontwerp van de beroemde architect Sybold van Ravesteyn – nog niet helemaal af is. Bouwvakkers en schilders leggen de laatste hand aan het karakteristieke complex aan de noordkant van de diergaarde, waarna de officiële opening eind deze maand volgt.

Gluren
Wie de weg weet, kan echter nu al naar binnen gluren. Zoals Papendrechtse Klara (60), die samen met haar kleindochter Milou (3) naar de majestueuze beesten koekeloert. ,,Super,” reageert ze. ,,Hier kun je de leeuwen veel beter zien dan in het oude verblijf. En ze hebben veel meer ruimte. Ook al die informatie op de borden is perfect.”

Blijdorp maakt een dubbelklapper, want naast het ‘huis der leeuwen’ is ook een sfeervol, oosters restaurant gekomen, dat de deuren reeds heeft geopend. Vanaf het terras kan vanaf 26 juni ook buiten worden gekeken naar Shantee, Bente en Aapel, die dan voor het eerst ‘het veld’ in mogen. ,,En dat buitengebied is zes keer zo groot als bij het oude roofdierengebouw.’

Foto: Wil van den Berg (BB-Facebook). Moe, maar nooit té moe om haar nieuwe verblijf te ontdekken.

-> Quote AD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *