Hart van Afrika: fase 1 gereed!

We zijn apetrots als eerste website officieel te vertellen dat de bosbuffels en penseelzwijnen te zien zijn in hun nieuwe verblijf. De dieren zijn, op moment van publiceren, nog druk bezig hun verblijf te verkennen. Contact tussen de soorten is nog uitgebleven.

Het gebied is ingericht als een bosachtig biotoop met rotsen, een schuilhut en diverse bomen afkomstig uit het oude okapiverblijf en de voormalige kinderboerderij. De bodem is bedekt met houtsnippers waarin de zwijntjes kunnen wroeten op zoek naar lekkernijen. Er hangt ook een voederton. Met een druk op de knop kunnen bezoekers voer laten vallen waar de varkentjes vast luid knorrend op af zullen komen. Er is een groot interactief Electrospel te vinden bij het verblijf waarmee bezoekers hun kennis kunnen testen over sociale verbanden bij diersoorten: hoe heet een groep buffels en hoe heet een groep vissen? Het gebied ligt tegenover de nieuwe Dikhuidenvleugel en naast de Terraszaal.

Nu zijn er 4 penseelzwijnen en 2 bosbuffels te zien. Bosbuffels Tani en Ellen zijn een geschenk van Marwell Zoo. De bosbuffels hebben een pittig karakter en zijn snel en wendbaar. Ze hebben een roodbruin gekleurde vacht, achterover gekrulde hoorns en opvallend langbehaarde oren. De penseelzwijnen zijn wat minder actieve dieren, die houden van relaxt in de zachte bodem ploegen. De 4 penseelzwijnen komen uit dezelfde troep die Blijdorp al in bezit heeft. Nu wonen er nog 3 penseelzwijnen op hun oude perk. waarschijnlijk verhuizen zij binnenkort naar een andere dierentuin. Wel zullen er nog enkele penseelzwijnen naar Blijdorp komen als het mhorr-gazellenverblijf erbij wordt getrokken. Penseelzwijnen hebben een roodbruin gekleurde vacht, een hartjesvormig gezichtsmasker en lange, behaarde oren.

In het paas-weekend wordt het verblijf officieel geopend door Blijdorp-directeur Marc Damen. Dit is nog niet heel Hart van Afrika. Stap 2 houdt in dat het mhorr-gazelleverblijf een stukje verblijf wordt waar alleen de penseelzwijnen kunnen komen. In stap 3 wordt Hart van Afrika bekroont met een ‘Okapi-Volière, op de plek van de huidige Weidevogel-Volière. Wil je op de hoogte blijven van de gebeurtenissen rond Hart van Afrika? Klik dan op deze link: http://blijdorperbende.wordpress.com/category/projecten/project-hart-van-afrika/

We hebben nog een klein foto-overzichtje voor u, met dank aan Nick de Koning, Elly Bouwens en Rob Doolaard.

Foto: Rob Doolaard. De penseelzwijnen vermijden hun verblijf-genoten nog een beetje….

Foto: Elly Bouwens (BB-Facebook). Bosbuffel Ellen raakt al een beetje gewent aan haar nieuwe verblijf.

Afbeelding

Foto: Nick de Koning. Tani vindt het allemaal maar een beetje snel gaan….

Afbeelding

Foto: Nick de Koning. ”Penseelzwijnen zijn wat minder actieve dieren…”

Afbeelding

Foto: Nick de Koning. Het verblijf in volle glorie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *