Bouw-Update

Mhorr-Gazellenverblijf 

Al een tijdje werkt Blijdorp hard om met geld van de gemeente een nieuwe mhorr-gazellenverblijf te realiseren in het oude penseelzwijnenverblijf en op één van de okapi-perken. De werkzaamheden lopen nu op hun einde. Tenminste, tot oktober. Want heb je ooit willen dineren of vergaderen in een mhorr-gazellenstal? Nu kan dat tijdelijk! Blijdorp liet het met dit bericht weten:

Ooit vergaderd of gedineerd in een mhorrgazellen-stal?

Deze zomer is het in Diergaarde Blijdorp mogelijk! De stal ligt midden in het levendige hart van de Diergaarde, omringd door een aantal bijzondere dierverblijven; de Afrikaanse gierenvolière, het verblijf van de olifanten-en neushoornfamilies ‘Taman Indah’ en de uitgestrekte Afrikaanse savanne waar koedoes en giraffen leven. De mhorrgazellen-stal is een officieel Sybold van Ravensteijn-monument en stamt uit 1940.

Een dagje Blijdorp met familie en vrienden wordt wel heel bijzonder met een heerlijke lunch in de stal of BBQ op het perk. Een vergadering, brainstormsessie of borrel is een wild-life experience met olifantengetrompetter op de achtergrond en grazende zebra’s op steenworp afstand. Verder zijn er uitgebreide cateringmogelijkheden en leuke extra’s te doen zoals een exclusieve rondleiding achter de schermen.

De mhorrgazellen-stal en het perk zijn tot en met 18 oktober 2014 te boeken, daarna is dit weer het domein van de prachtige mhorrgazellen.

Waarschijnlijk worden hierna nog enkele ander aanpassingen gedaan aan het verblijf voordat de mhorr-gazellen naar hun nieuwe stekkie verhuizen.


Oplevering Tweeling-Gebouwen

De renovatie ligt keurig op schema, en als het goed is kan op 1 december de heropening plaatsvinden. De leeuwen verhuizen een week voor kerst. Wil je een impressie van de nieuwe verblijven? Met dank aan Saskia Bokkers kunnen we jullie deze foto laten zien!

Foto: Saskia Bokkers (BB-Facebook). Plattegrond van de Tweeling-Gebouwen en het gebied eromheen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *