BBA 2015

De uitslag van de tweede jaargang van de Blijdorper Bende Awards is binnen! Dit jaar was het een spannende: Met nieuwe verblijven voor okapi’s en Aziatische leeuwen, verschillende populaire dieren die overleden en een flink aantal baby’s…

De meest geliefde Blijdorp-Baby dit jaar was olifantje Sunay, met 48,5% van de stemmen. Hoewel hij ’s nachts geboren werd, keken vele mensen mee via de ‘FantCams’ en keken de volgende dag al naar zijn capriolen.

Leeuwenman Aapal wist nipt de titel ‘Meest favoriete nieuweling’ binnen te slepen, met 48,5% van de stemmen. Aapal kwam begin dit jaar aan en is de tussentijd van een ziek en zwak dier verandert in een trotse man met volgend jaar misschien wel nageslacht… Al scheelde het niet veel: De okapi’s volgden met 45,5%.

Aansluitend daarop vielen ook de Tweeling-Gebouwen, het nieuwe onderkomen van Aapal en zijn dames in de prijzen als het favoriete project van Blijdorp. Ook hier grepen de okapi’s net naast de prijzen, met 37,5% tegenover de 50% van de Tweeling-Gebouwen.

Ook de ‘Zooo lazy als een leeuw’ competitie deed het goed en was met 41,4% de favoriete belevenis van de bezoeker. Grappig, hoe leeuwen dit jaar in de smaak vielen.

De bezoeker hoopte ook dat Blijdorp in de smaak zou vallen met de ANWB-nominatie voor ‘Leukste uitje in Nederland’: Maar liefst 59,9% gaf aan dit de leukste nominatie te vinden. Helaas greep Blijdorp dit jaar net naast de winst, volgend jaar beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *