BB-nieuws

Af en toe gebeuren er dingen rond Blijdorper Bende. Blijf hier up-to-date!


Fotowedstrijd-Fiasco – 30 september 2017

Helaas rolde de Grote Herfst Fotowedstrijd 2017 niet op rolletjes. n.a.v. Omstandigheden trok de finalist die op één stond zich terug, waarna de andere kandidaten zich ook terugtrokken. Voor het eerst sinds 2014 kronen wij dus niemand tot winnaar, wat wij erg jammer vinden. Dit willen we natuurlijk kosten wat kost voorkomen, daarom zijn wij als beheer nu intensief bezig een oplossing te vinden. Een hele klus, gezien er van dit alternatief voor het bestaande format eigenlijk onmogelijk veel gevraagd wordt. We moeten kunnen voorkomen dat mensen winnen doordat ze beroep kunnen doen op meer vrienden, maar ja, hoe moet dat dan in zijn werk gaan? Verder is niet iedereen er blij mee dat je moet inloggen op een Google-account om te kunnen stemmen via Google Forms, het platforms waarmee we momenteel onze stemformulieren maken. Sommige leden hebben een vakjury voorgesteld, maar wij willen juist dat jullie zelf kunnen zeggen wat de mooiste foto is. Ter illustratie, bij grote evenementen waarbij zowel jury als publiek mogen stemmen (een talentenjacht bijvoorbeeld) zijn deze twee partijen het soms helemaal niet met elkaar eens. Het mooie aan onze wedstrijden is dat de mening van de normale hobbyist telt. We hebben allerlei ideeën, nu is alleen de vraag of we alles op tijd voor elkaar krijgen voor de herfsteditie. Hoe dan ook, we houden jullie op de hoogte!

Zomer-Update – 8 juli 2017

Nu het alweer juli is, is het tijd om terug te blikken op de periode die achter ons ligt. Wat we hebben gezien is dat het nieuwe systeem voor de fotowedstrijden een groot succes is! Niet alleen hebben we van de leden gehoord dat ze het beter vinden dan het oude, maar voor ons als organisatoren werkt het ook nog eens veel beter dan verwacht. Men deelde de stemformulieren volop, wat ervoor heeft gezorgd dat we in twee weken tijd honderden leden erbij hebben gekregen! Hoewel we eerst sceptisch waren, zorgt het daadwerkelijk voor een meer spannende stemperiode. Met een hartverwarmende foto van een jonge wallaby in de buidel wist Veronica van Lom in de laatste uren voor het verstrijken van de deadline de leiding in het klassement te nemen. Ook onze felicitaties voor Jan van Keulen: In de kwalificatieronde eindigde hij als eerste, met maar liefst 44,1% van de stemmen. En uiteraard onze complimenten voor de andere 28 mensen die meededen! We braken deze editie onze eigen records, met 56 mensen die stemden voor de kwalificatieronde en 244 stemmers tijdens de finale. We hebben voor onszelf een aantal verbeterpunten vastgesteld, waar we uiteraard op gaan letten bij de Grote Zomer Fotowedstrijd 2017. Medio augustus komt het inzendformulier daarvoor online te staan.

Klein technisch probleempje met het Blijdorper Bende Blog: met de nieuwste versie van WordPress kun je niet meer de categorieën bekijken. Hier kunnen wijzelf helaas weinig aan doen, behalve WordPress ervan op de hoogte stellen dat er een mankement in hun software zit. Nu is het afwachten wat dat betreft.

Nu wij voorlopig zelf wat meer tijd op handen hebben, zullen we ons inzetten om de ‘Ontdek…’-pagina’s weer te laten voldoen aan onze huidige standaarden. Momenteel buigen wij ons daarnaast over de kwestie wat te doen met een aantal specials. Het liefst zitten we niet meer aan de specials na publicatie, maar enkele stukken zijn inmiddels merkbaar verouderd of voldoen niet meer aan onze eisen aan onze content.

1000-leden viering! – 11 april 2017

Hoera! Op 18 maart werd het duizendste persoon lid van Blijdorper Bende en daar zijn we hartstikke trots op! De komende tijd zullen we daarom een aantal feestelijke dingen doen. Sinds het passeren van de mijlpaal hebben we al ‘Ontdek… Tijgerkreek!’ grondig aangepast en hebben we na lang gezwoegd te hebben, hebben we ‘Ontdek… Dikhuidenvleugel & Mensapengebouw’ eindelijk gepubliceerd. Zeker leuk om te lezen, al zeggen we het zelf! We hebben ons uiterste best gedaan om voornamelijk bij de laatstgenoemde special een goede balans te vinden tussen verleden en heden. Daarnaast hebben we de fotowedstrijden, zoals eerder al besproken, aangepast. Het definitieve beleid is als volgt: na een inzendperiode (die reeds begonnen is, klik HIER) mag iedereen op de vijf foto’s stemmen van wie zij vinden dat ze door moeten gaan naar de finale. Deze vijf kandidaten nemen het vervolgens tegen elkaar op in de finaleronde, waar alle Blijdorper Bendeleden op één foto mogen stemmen. Uiteraard zijn we nu nog aan het experimenteren met deze constructie en wellicht zullen we her en der wat aanpassen voor de zomereditie. Hoe dan ook, we wensen iedereen die meedoet veel succes maar ook vooral veel plezier!

 

6 thoughts on “BB-nieuws

  1. Wat betreft de wedstrijd zou ik het uitbrengen van meerdere stemmen toch beperken tot 3 á 5 . Bij een vriendengroep zouden anders zomaar 15 mensen 15 stemmen kunnen krijgen. Waarom zou je nog meer stemmen willen uitbrengen. Er kan maar één foto de beste zijn. Maar een 1, 2, 3 is gebruikelijk dus wellicht is dat handig.
    Verder een leuk initiatief. Bedankt voor de organisatie, in welke vorm dan ook. Ik wilde dit alleen even kwijt.

  2. Ik sluit me aan bij Jan betreft de 1, 2 en 3. Verder wilde ik graag laten weten dat ik het geweldig vindt om via de Blijdorp Bende op de hoogte te blijven van de updates, dat ik de foto wedstrijden erg leuk vindt en wil de organisatie even hiervoor bedanken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *