Over ons

Blijdorper Bende streeft ernaar je alles te vertellen over Blijdorp. Wij gaan, in tegenstelling tot bijv. Blijdorp.NL dieper in op het nieuws. Ook de wat minder vrolijke nieuwtjes delen wij met jullie. Geniet van onze onlangs verhuisde site en word lid van onze Facebook-Groep!

De geschiedenis van Diergaarde Blijdorp gaat ver terug, om precies te zijn tot 1855. De geschiedenis van Blijdorper Bende is heel wat korter. Misschien is het leuk om ook wat over ons te vertellen.


Geschiedenis

Op 10 juli 2013 werd een fangroep opgericht door Jop Kempkes, die hij samen beheerde met zijn vrienden Thijs Suers en Jochem Sterk. Aanvankelijk draaide de Facebook-groep puur om nieuwtjes: Later ging hij verder als gezellige community. Thijs en Jochem haakten af en Jelle Boldingh voegde zich bij het team.

Na de geboorte van Aziatische olifant Nhi Linh wilde Jop een nog groter publiek bereiken: Het Blijdorper Bende Blog was geboren! Met Jop die zich vooral focuste op het Blog en Jelle die de groep in goede banen leidde groeiden beide onderdelen snel. Naarmate de tijd verstreek veranderde het uiterlijk van het BB-Blog drastisch, werden verschillende ‘Ontdek’-pagina’s en specials gemaakt en begonnen we fotowedstrijden te houden. Johan Hendriks, met wie Jop op een andere website mee samenwerkt, maakte het prachtige logo dat we vandaag de dag nog steeds gebruiken: Een afbeelding van zwarte neushoorn Naima (met een ietwat aangepaste hoorn weliswaar).

Op 1 mei 2016 bereikten we een nieuw hoogtepunt: We verhuisden van een ‘.wordpress.com’ domein naar BlijdorperBende.NL. Op 18 maart 2017 verwelkomden we ons duizendste lid op de Blijdorper Bende-Facebookgroep!


Community: BB-Facebook

De Facebook-groep van Blijdorper Bende heeft inmiddels al over de achthonderd leden, bestaande uit fotografen, nieuwsjagers en nog veel meer! Gezellige Fotowedstrijden worden gehouden, en lief en leed wordt er gedeeld. Wij zijn nog veel meer van plan met de groep, dus word lid en maak het mee!

http://www.facebook.com/groups/BlijdorperBende


Nieuws: Blijdorper Bende Blog

Het Blijdorper Bende Blog is de nieuwssite van de Blijdorper Bende-keten. Van nieuwe verblijven, tot de verhuizing van een diersoort. ALLES wat met Blijdorp te maken heeft, vind je hier. Volg het, om op de hoogte gehouden te worden over al het Blijdorp-nieuws!


Contact

Blijdorper Bende is te bereiken op verschillende manieren:

 • E-mailen naar blijdorper.bende.beheer@gmail.com
 • Facebook-chatten naar Jop Kempkes, Jelle de Tweede of Blijdorper Bende (account)

Beheer

 • Jop Kempkes (‘Blijdorpenaar’is de oprichter van Blijdorper Bende en auteur van alle berichten en pagina’s op het Blijdorper Bende Blog
 • Jelle Boldingh (‘Jelle Béé’) is mede-beheerder van de BB-Facebook

Speciale bedankjes

 • Johan Hendriks, voor het ontwerpen van ons logo.
 • Rano Veder, voor technische ondersteuning.
 • Elly Bouwens, voor ‘vakantieoppas’ zijn van de BB-Facebook.
 • Nick de Koning & Jim Louwerens, omdat ze ons altijd voorzien van foto’s van Blijdorp’s bouwprojecten, laatste nieuwtjes en verblijven.
 • Thijs SuersJochem Sterk, omdat ze aan de wieg stonden van Blijdorper Bende.
 • Onze linkpartners, die ons helpen groeien.
 • De beheerders van Dierentuinen Onze HobbyRondom BlijdorpZoovaria, voor hun hechte samenwerking met ons.
 • AL onze leden, omdat we zonder hen nergens zouden zijn. Ze zorgen altijd voor gezelligheid en hulp waar nodig. Bedankt!

3 gedachtes over “Over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *