Berberapen? Gelada’s!

Lange tijd was de hoofdgedachte, dat er berberapen zouden komen om het Roofdieren-Gebouw te bevolken zodra de renovatie af is. Maar Blijdorp liet zachtjes het echte antwoord horen: Er komen Gelada’s! Door een bordje op te hangen werd het voor ons echt bekend!

Gelada’s zijn primaten die in de Ethiopische hooglanden voorkomen, en wordt vaak aangezien voor baviaan. Gelada’s worden ongeveer 70 centimeter lang en leven in groepen van meerdere harems. Het hoofdvoedsel van de soort is gras en is de enige primaat die graast.

Afbeelding

Foto: Nick de Koning (VvB)

One thought on “Berberapen? Gelada’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *